T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİNOP / ERFELEK - Yunus Emre Ortaokulu

Haberler

Nis

Milli Eğitim Bakanlığının "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi" kapsamında okulumuz bahçesinde ögrencilerimiz için kalıcı oyun sahaları oluşturduk. Okulumuz Beden Eğitimi ve Spor öğretmeni Hasan ÇINAR tarafından ögrencilerimize "Çemberin İçinde Kal" oyunu oynatıldı.

Mrt

15-16 Mart Zonguldak'ta okulumuz 6/A sınıfı öğrencisi Alper CANZURNA Okul sporları Judo Küçükler Grup müsabakalarında ikincilik derecesi elde ederek Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. Öğrencimizi tebrik eder ve ona emek veren Erfelek Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Özlenen COŞTUM hocamıza teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri lapsamında okulumuzda pano ve tiyatro çalışmaları yapıldı, günün anlam ve önemini anlatan belgeseller izlettirildi.

Mrt

Okulumuz Matematik Öğretmeni Hilal Yalçın ve İngilizce Ögretmeni Arzu KURU tarafından "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında ögrencilerimizle pano çalışması yapıldı tüm öğretmenlerimiz tarafından akıllı tahtadan günün anlam ve önemine yönelik belgesel izletildi.

Mrt

Bugün okulumuzda gerçekleştirilen Akıl ve Zeka Oyunları ilçe finalinde derece elde eden öğrencilerimiz;

 

Reversi:Hüseyin Ramazan Ekmekçi 

Pentago: Nidanur Bostan

Küre: Kaan Erken

 

Ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Süleyman ŞAHİN'in elinden aldılar.

Şbt

Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi kapsamında okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hakikat Sibel AYTAN ve ögrencilerimiz tarafından okulumuz bahçesinde geleneksel çocuk oyunlarımızdan "Sek Sek" oyunu oynandı.

Şbt

Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi kapsamında okulumuz İngilizce Öğretmeni Arzu KURU ve ögrencilerimiz tarafından okulumuz bahçesinde geleneksel oyunlarımızdan "Bal Satarım" oyunu oynadı.

Şbt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Esma AYDEMİR tarafından yürütülen ÇEDES projesi kapsamında şubat ayında öğrencilerimizle, sabır ve şükür temalı pano hazırlandı. Sabır ve özenle mandala boyama etkinliği düzenlendi. Berat kandili münasebetiyle öğrencilerin kendi elleriyle yaptıkları kandil simitleri paketlenip okulda dağıtıldı.

Şbt

Okulumuz Tükçe öğretmenleri Ayşenur ÇETİN, Gülşah DEMİRCİ ve Yasemin DEVECİ tarafından uygulanan Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı faaliyerleri kapsamında "Deyimler ve Atasözleri" etkinlikleri yapılmıştır. Yapılan etkinlikler öğrenci panolarında sergilenmiştir.

 

Şbt

Okulumuzda 10 yıldır yürütülen "Çorba Bizden Projesi" kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Süleyman ŞAHİN, öğrencilerimizi ziyaret etti.

Şbt

Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi kapsamında okulumuz halı sahasında öğrencilerimiz geleneksel oyunlarımızdan "Körebe" oyunu oynadı.

Şbt

Okulumuzda, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremde vefat eden deprem şehidi vatandaşlarımız anısına 1 dakikalık saygı duruşu gercekleştirildi.

Ock

2023-2024 Okul Sporları kapsamında Okulumuz "Yıldız Erkekler Masa Tenisi Takımı" Sinop ilinde müsabakaya giren tüm okul takımlarını yenerek şampiyon oldu. Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren Beden Eğitimi ve Spor öğretmenimiz Hasan ÇINAR'ı ve antrenör Korkmaz SÖNMEZ'i tebrik eder, bölge grup maçlarında başarılar dileriz.

Ock

Okul Sporları kapsamında okulumuz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Hasan ÇINAR yönetiminde hazırlanan okulumuz öğrencileri Küçük Kızlar  Voleybol İl Müsabakalarında 2. olmuştur. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ock

Sinop Üniversitesi Matematik Kulübü öğrencileri tarafından 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraşlı depremde annesi ve iki kardeşiyle birlikte şehit olan Sinop Üniversitesi İlköğretim Matematik Bölümü öğrencisi Gülcan Canan ERCİYAS'ın anısına okulumuzda Akıl ve Zeka Oyunları sınıfı açılmıştır.

Açılışa protokol üyeleri tarafından Dr. Ögretim Üyesi Mehtap TAŞTEPE koordinesinde çalışmada emeği geçen Matematik Kulübü öğrencilerine Erfelek Kaymakamlığı adına "Teşekkür Belgesi" takdim edildi.

 

Programa Erfelek Kaymakamı Sn. Sercan YILDIZ

Erfelek Belediye Başkanı Sn. Mehmet UZUN

Sinop Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Şakir TAŞDEMİR, İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Osman Cebeci, İl Gençlik ve Spor Müdürü Sn.Mehmet KALYON, Erfelek Müftüsü Sn. Hikmet BEKTAŞ, KYK Sinop Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Sn. Ebru YILMAZ, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.