Nis

2024 İlköğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 21 Nısan Pazar günü saat 10.00'da okulumuzda gerçekleşecektir. Sınava Erfelek ilçesinden katılacak olan öğrencilerimizin sınav saatinden en az 1 saat önce okulumuz bahçesinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Mrt

"Okuduğum Kitabın Yazarıyla Buluşuyorum" projesi kapsamında okulumuza bu yıl Türk Edebiyatının seçkin şair ve yazarlarından, Yunus Emre'nin yaşayan temsilcisi kabul edilen Bestami YAZGAN hocamız gelecektir. Öğrencilerimizle okulumuz konferans salonunda kitaplar üzerine söyleşi yaptıktan sonra imza günü yapılacaktır.

Mrt

2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'a kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılacak.

Mrt

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bünyesinde yürütülen '' Yerel Projeler '' kapsamında gerçekleştirilecek olan ''  Ortaokullar Arası Kargo Taşıyan Robot  Yarışması '' etkinliği proje özeti, şartnamesi  ve başvuru formu  Koordinatör Okul Toki Şehit Fatih Erer  Ortaokulu tarafından hazırlanmış olup, ekte gönderilmiştir.

Mrt

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacağını bildirdi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

Şbt

"12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri" kapsamında ortaokul öğrencileri arası ödüllü şiir okuma yarışması düzenlenecektir. Yarışmaya katılacak öğrencilerimiz 11 Mart Pazartesi günü mesai bitimine kadar müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının sosyal, kültürel ve tarihi önemini kavratmak amacıyla ortaokullar arasında şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenlenecektir. Yarışmalara katılacak öğrencilerin  15.03.2024 tarihine kadar müdürlüğümüze teslim edilmesi gerekmektedir.

Şbt

Ülkemizin yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunulmasının amaçlandığı TEKNOFEST kapsamında  ; ilkokul, lise, üniversite ve lisansüstü seviyedeki tüm gençlerin, mezunların ve profesyonellerin katılabileceği 46 farklı teknoloji yarışması düzenlenecek olup elemeyi geçen takımlara 55 milyon TL'den fazla malzeme temini ile ulaşım ve konaklama desteği sağlanacaktır. Dereceye giren takımlara ise 30 milyon TL'den fazla para ödülü verilecektir.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Şbt

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak ve yenilikçi çözümleri geliştirmek amacıyla "Sıfır Atık Yarışması" konulu yazısı yazısı, öğrencilerinin bireysel eserlerinin yanı sıra okullardan iyi uygulama örneklerinin paylaşılmasının hedeflendiği yarışmaya ait şartname ve afiş ekte gönderilmiştir. Seçilen eserlerin okul müdürlüklerince 23 Şubat 2024 Cuma gününe kadar, Müdürlüğümüze teslim edilmesi gerekmektedir.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca, ortaokullar arasında "Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende" konulu kompozisyon yarışması ile ilkokullar arasında "Türkiye'nin İlk Uzay Yolculuğu" temalı resim yarışması düzenlenecek. Yarışma başvuruları 12 Şubat'ta başlayacak.

Yarışmanın Konusu:

“Cumhuriyeti Anlamak” temalı hikâyeler

Ock

Eğitim çağındaki çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak, sanatsal çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler bırakmaya özendirmek amacı ile Genel Müdürlüğümüzce 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı içerisinde “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tüketici Hakları” konulu, ülke çapında resmi ve özel okulların, ortaokul 5.6.7.8. sınıf öğrencileri için resim yarışması, düzenlenmiştir.

Ock

ROBOTAV 2024 Ulusal Robot Yarışması ROBOTAV 2024 Ulusal Robot Başvurmak isteyen öğrencilerimiz okulumuz idaresiyle iletişime geçebilir.

Ara

12 Mart, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY' u Anma Günü Etkinlikleri kapsamında  Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllü "Türk' ün Özü Akif' in Sözü " temalı Ortaokul öğrencileri arasında şiir, yarışması düzenlenmiştir.

Bilgilerinizi ve okulunuz/İlçeniz öğrencilerine duyurularak yarışmaya katılan eserlerden ilk üç dereceye giren eserlerin 28.02.2024 tarihine kadar Müdürlüğümüze gönderilmesini rica ederim.